مقالات

بارنامه دریایی در حمل و نقل دریایی

توسط فروردین 11, 1398 بدون نظر
بارنامه دریایی در حمل و نقل دریاییReviewed by Bariawbari on Mar 30Rating:

بارنامه دریایی سندی است که در مقابل دریافت کالا از سوی شرکت های کشتیرانی یا یکی از نماینده های آن ها پس از مشخص شدن پرداخت کلیه هزینه های حمل کالا صادر می شود . در بارنامه دریایی کلیه اطلاعات و مشخصات بار بیان شده و فرمانده کشتی متعهد می شود که بار توسط کشتی به کشور مقصد حمل شود و به دست گیرنده داده شود . بارنامه در حقیقت تضمین قرارداد حمل و نقل دریایی و به عنوان سند در حمل و نقل کشتیرانی کاربرد دارد .

بارنامه دریایی در حمل و نقل دریایی

بارنامه دریایی رسید کالا می باشد و نشان دهنده قرارداد حمل کالا توسط کشتیرانی است و سند مالکیت کالا نیز محسوب می شود . بارنامه های دریایی اصولا در 4 نسخه تنظیم می شود که شخص فرستنده ، گیرنده ، فذمانده و مالک یا نماینده قانونی کشتی یک نسخه از آن را دارند .در این مطلب قصد داریم در مورد انواع بارنامه دریایی و نمونه های مختلف بارنامه و اطلاعات لازم جهت پرکردن فرم درخواست حمل کالا از طریق دریا را برای شما عزیزان توضیح دهیم .

انواع بارنامه دریایی

در بارنامه های دریایی اصطلاحات مختلفی استفاده می شود که برخی از این کلمات و اصطلاحات را بررسی خواهیم کرد . اصطلاحاتی چون بارنامه مستقیم ، سراسری ،چارتر ، بارنامه دریایی و …منظور از بارنامه مستقیم این است که حمل کالا از کشور مبداء تا کشور مقصد بدون تغییر در وسیله حمل انجام گیرد و در حقیقت منظور ارسال مستقیم به شخص گیرنده می باشد . در بارنامه سراسری کالا یا بسته قابل حمل از کشور مبداء یا فروشنده تا کشور مقصد با چند وسیله نقلیه حمل شود مانند کشتی ، کامیون . بارنامه دریایی برای حمل کالاهایی که توسط کشتی های باربری که دارای برنامه و مسیر حرکت مشخص می باشند صادر می شود . شرکت هایی که فریت بار دریایی را انجام می دهند تابع قوانین و مقررات خاص حمل و نقل دریایی بوده و نرخ مشخصی را برای حمل کالا دریافت می کنند.

بارنامه چارتر منظور بارنامه هایی است که برای حمل کالا یا محموله هایی که با کشتی اجاره به صورت دربست ارسال می شوند و حمل این گونه کالاها تابع قوانین و مقررات چارتر است گفته می شود .بارنامه های چارتری در صورتی که خلاف شروط و قوانین حمل و نقل دریایی باشند مورد تایید بانک ها از لحاظ اعتبار سندی قرار نمی گیرند .بارنامه چارتر به سه دسته قرارداد کنترل کامل اجاره کننده ، اجاره زمانی کشتی ، اجاره جهت سفر مشخص تقسیم می شود . در بارنامه ترانشیپ که صرفا برای حمل کالا از طریق دریا می باشد ، کالا از کشتی به کشتی دیگر منتقل می شود . در بارنامه های دریایی ترانشیپ کشور مبداء و مقصد کالا و محموله ارسالی و هم چنین نقاط انتقال کالا از کشتی اول به کشتی دوم همه در بارنامه مشخص می شوند .

دسته بندی بارنامه ها

بارنامه ها به صورت های مختلفی دسته بندی می شوند که به برخی از آن ها اشاره خواهیم کرد :

دسته بندی اول از لحاظ موقعیت کالا به بارنامه های دریافت شده و بارگیری شده تقسیم می شود و از نظر تعدا وسیله حمل و نقل به بارنامه های دریایی ، سراسری و حمل مرکب تقسیم می شوند و از لحاظ شرایط کالای مورد حمل به بارنامه های تمیز و غیر تمیز و خدمات منظم و ترامپ تقسیم می شود . دسته بندی دوم بارنامه ای می باشد که برای حمل و نقل دریایی صادر می شود و شامل بارنامه حمل گذری که براساس قرارداد اجاره صادر می شود و بارنامه خط کشتیرانی. برای کسب اطلاعات بیش تر در مورد صدور بارنامه و فریت بار کالاهای بسته بندی شده به صورت زمینی ، هوایی و دریایی می توانید با مشاورین ما ارتباط داشته باشید .

مندرجات و محتویات بارنامه دریایی

به طور کلی در بارنامه های حمل کالا اطلاعاتی ثبت می شود . این اطلاعات شامل نام و نشانی کامل شخص فرستنده ، آدرس و مشخصات کامل شخص گیرنده ،شماره بارنامه که به عنوان کد شناسایی برای نماینده حمل کالا می باشد . شرکت و نماینده حمل محموله و کالای بسته بندی شده ، کشور مبداء و مقصد ارسال بار ، مشخصات کامل محموله . هزینه و نرخ حمل کالا ، تاریخ صدور بارنامه و امضا فرستنده و گیرنده کالا ، وزن و حجم محموله ، نوع بسته بندی و شرح کلی محموله و تعداد و علایم اخطار حمل کالا . در بارنامه دریایی مشخصات بندر بارگیری ، نام کشتی و شماره سفر ، بندر دریافت کالا و .. درج می شود .

ارسال نظر