مقالات

حمل و نقل ریلی کالا

توسط فروردین 19, 1398 بدون نظر
مقالات

حمل و نقل ریلی و مزیت های آن

توسط اسفند 22, 1397 بدون نظر
حمل و نقل ریلی کالاReviewed by Bariawbari on Apr 7Rating:

ترابری ریلی و حمل و نقل ریلی کالا روشی مناسب جهت حمل و نقل کالا در مقیاس بالا می باشد .قطارها به دلیل دارا بودن کابین های بزرگ و مطمئن که با توجه به نوع بار ترابری مشخص می شوند ، قادر به حمل کالاهای حجیم به صورت مطمئن از طریق خطوط ریلی خواهند بود . عوامل مختلفی مسئول رسیدن محصولات ، کالاهای تجاری و مواد اولیه به مقصد هستند. شرکت های حمل و نقل ریلی ، راه آهن ،بارنامه ، نمایندگی های مجاز در این زمینه فعالیت می کنند .قوانین و مقررات مختلفی در زمان حمل و نقل ریلی کالا وجود دارد که در این مقاله به آن ها می پردازیم ، پس همراه ما باشید.

حمل و نقل ریلی کالا

حمل و نقل ریلی کالا

قوانین حمل و نقل ریلی کالا توسط دولت ، سازمان راهداری و شرکت راه آهن تعیین می شود .در حمل بین المللی کالا از طریق حمل و نقل ریلی براساس قوانین و مقررات گمرک و ترخیص انجام می شود. حمل و نقل ریلی کالا نقش کم رنگی را در زمینه تجارت بین المللی دارد .زیرا در حمل و نقل بین المللی کالا از طریق خطوط ریکی نیاز به همکاری دو یا چند کشور که قطار از آن عبور می کند دارد. قوانین و مقررات بین المللی از پیش تعیین شده و توسط کشورهای مسئول تایید می شود . برای توسعه و افزایش درخواست استفاده از حمل و نقل ریلی کالا برای مشتریان نیازمند ایجاد فضای مناسب جهت حمل و نقل ریلی و استفاده درست از ناوگان ریلی می باشد .

خدمات شرکت های حمل و نقل ریلی کالا

شرکت های حمل و نقل ریلی کالا با اخذ مجوزهای لازم از شرکت راه آهن کشور جهت جا به جایی مسافر و کالاهای مورد نظر با تامین لکوموتیو یا واگن تاسیس می شوند . شرکت های حمل و نقل ریلی کالا در ابتدا به بررسی شرایط لجستیک باربری می پردازند و در صورت انجام سرویس با مشتری به مذاکره و دریافت مشخصات می پردازند . مقررات موجود در حمل و نقل ریلی برای تنظیم استانداردها وجود دارد. توافق های بین المللی سهولت ارتباطات تجاری را میان کشورها می شود . یکی از موارد مهمی که در تعیین ترابری و حمل و نقل بین المللی و داخلی کالا نقش اساسی دارد نوع کالا می باشد .به عنوان مثال استفاده از حمل و نقل ریلی کالا برای حمل فولاد به دلیل استفاده از سوخت کمتر ، ایمنی بالاتر ، کیفیت حمل و عدم نیاز به نیروی انسانی می تواند انتخابی مطمئن به حساب آید .

از کالاهای رایجی که توسط ناوگان حمل و نقل ریلی ، ترانزیت می شوند مواد معدنی هستند که باید از واگن های مناسبی برای حمل آن ها استفاده شود . استفاده از فناوری در حمل و نقل ریلی و به کارگیری صنعت توسعه یافته در این زمینه باعث افزایش درآمدهای حاصل از آن و بهینه سازی سرویس های حمل و نقل ریلی می گردد .این نکته نیز قابل ذکر است که هزینه نگهداری و بهره برداری از شبکه ریلی و سرمایه گذاری راه آهن سریع بالاتر از شبکه های ریلی معمولی خواهد بود .کسانی که از راه آهن سریع استفاده می کنند به دلیل بهره مندی از مافع آن باید هزینه بیش تری را به نسبت دیگر ترانزیت کالا بپردازند .

قرارداد حمل و نقل ریلی کالا شامل مشخصات کامل شخص فرستنده و گیرنده کالا و در صورت نیاز مشخصات مسیر ، نشانی مبداء و مقصد کالا ، مشخصات کلی کالای قابل حمل ،زمان اعزام قطار از مبداء به مقصد و چگونگی تحویل گیری و تحویل دهی کالا در خطوط فرعی به صاحبان کالا درج می شود .حمل و نقل ریلی به دلیل آن که آسیب کمتری به محیط زیست می رساند و از ایمنی بالایی برخوردار می باشد به نسبت سایر وسیله های حمل و نقل استفاده می شود .یکی از مهم ترین عوامل رشد کیفی جهت جا به جایی کالا و مسافرین در حمل و نقل ریلی پیشگیری از سوانح آن می باشد . حمل و نقل ریلی ظرفیت بالایی جهت ارسال بار و مسافران دارد و به دلیل ایمنی بالا اعتماد اکثر افراد را به خود جلب کرده است .

از مهم ترین مزیت های استفاده از حمل و نقل ریلی برای جا به جایی مسافرین و کالاهای مورد نظر کاهش حوادث رانندگی ، کاهش آلاینده ها و انتقال بار به ویژه ترانزیت کالا از جاده به ریل ، جلوگیری از آسیب به محیط زیست می باشد . جهت کسب اطلاعات بیش تر در مورد فریت بار زمینی ، دریایی و هوایی می توانید به وب سایت آرامیس کارگو مراجعه نمایید و یا با کارشناسان ما در تماس باشید .

 

حمل و نقل ریلی و مزیت های آنReviewed by Bariawbari on Mar 12Rating:

حمل و نقل ریلی ایمنی بیشتری نسبت به سایر حمل و نقل ها دارد و اغلب حوادث کمتری در این نوع فریت بار رخ می دهد . اما اگر در حمل و نقل ریلی به هر دلیلی حادثه ای رخ دهد خسارتی که وارد می شود از نظر هزینه و اعتبار بسیار بالا خواهد بود . در این مقاله حمل و نقل ریلی و مزیت های آن را مورد بررسی قرار داده ایم . در صورت کسب اطلاعات بیشتر با ما همراه باشید…

حمل و نقل ریلی

حمل و نقل ریلی و مزیت های آن

حمل و نقل ریلی در ایران و سایر کشورها از اهمیت زیادی برخوردار است . حمل و نقل ریلی آسیبی به محیط زیست نمی رساند و از ایمنی بیشتری در سفرهای درون شهری و برون شهری نسبت به سایر روش های حمل و نقل برخوردار می باشد . هدف اصلی حمل و نقل ریلی افزایش میزان جا به جایی بار و مسافر می باشد .

به منظور ارسال بار داخلی و بین المللی مانند چوب ، آهن ، مواد اولیه ، بارهای صنعتی  ، کالاهای خشک ، فله ای وغیره می توان از حمل و نقل ریلی استفاده نمود . در صورتی که وزن ، تعداد و ابعاد کالای شما بالا باشد ، به جهت ارسال کالای مورد نظر می توانید از خدمات حمل و نقل ریلی استفاده نمایید .

طبق برنامه ریزی های انجام شده ، با استفاده از حمل و نقل ریلی می توانید حدودا 34 الی 81 میلیون تن بار را جا به جا نمایید . پیشگیری از سوانح مهم ترین و موثرترین عامل در رشد کیفی و کمی حمل و نقل ریلی به منظور جا به جایی کالا و مسافران می باشد . به همین دلیل باید اعتماد مردم را برای روی آوردن به این روش جلب نماییم .

حمل و نقل ریلی یکی از ترابری های زمینی است . همانطور که گفته شد این روش از ظرفیت بالایی برای ارسال بار و مسافران برخوردار است .

میزان مصرف انرژی در حمل و نقل ریلی

برای حرکت قطار دو ریل راه آهن طراحی شده است . جنس این خطوط از فولاد می باشد که با استفاده از تراورهای بتنی و چوبی به یکدیگر متصل شده اند . فاصله قرارگیری این ریل ها یکسان می باشد . از نظر مصرف انرژی حمل و نقل ریلی به صرفه است ، به طوری که میزان مصرف انرژی آن 50 الی 70 درصد کمتر از حمل و نقل جاده ای می باشد .

اولویت های حمل و نقل ریلی

  • کاهش آلاینده ها
  • کاهش خسارت حوادث رانندگی
  • نوسازی ناوگان ریلی
  • انتقال بار ( به ویژه ترانزیت از جاده به ریل )
  • افزایش جا به جایی مسافران

اصطلاحات رایج در حمل و نقل ریلی

حمل و نقل ریلی در زمینه تجارت حمل و نقل بین المللی نقش کمی را در بر دارد . LRT قطارسبک شهری است که از دو یا سه واگن تشکیل شده و با استفاده از نیروی برق ، کاملا حفاظت شده در سه سطح ، زیر زمین ، هم سطح زمین یا بالاتر از سطح زمین حرکت می کند .

سایر اصطلاحات رایج حمل و نقل ریلی عبارتند از :

سر فاصله زمانی (Headway)  : خروج یک قطار از ایستگاه تا ورود قطار بعدی به همان ایستگاه سر فاصله زمانی نامیده می شود .

پانتوگراف (Pantograph) : در بالای وسیله حمل و نقل ریلی سیستمی قرار گرفته است که پانتوگراف نامیده می شود . جریان برق به وسیله پانتوگراف به الکتورموتورهای وسیله نقلیه منتقل می شود .

ریل سوم (Third Rail) : هدایت جریان برق به وسیله رسیپتور بر عهده ریل سوم می باشد . جنس ریل سوم از نوع استیل با درصد کربن کم است . هم چنین ریل سوم می تواند ترکیبی از آلیاژ آلومینیوم باشد .

گاباری (Clearavce Envelope) : در اطراف وسیله نقلیه به دلیل سیر ایمنی در طول سفر ، باید فضا آزاد باشد . این فضای آزاد از گاباری استاتیکی و دینامیکی تشکیل شده است . گاباری استاتیکی در اطراف وسیله نقلیه در حالت سکون می باشد . این گاباری به منظور بهره برداری در طراحی ایستگاه توسط شرکت سازنده ارائه می شود .

جریان‌های سرگردان (Sttray Current) : شبکه truction در سیستم های ریلی که با شبکه برق کار می کنند ، به عنوان قطب مثبت این مدار جریان به حساب می آیند .

علائم (Signaling) : حفاظت از قطار در برابر حوادثی مانند برخورد قطارها با یکدیگر و کنترل و توقف قطار  بر عهده سیستم علائم می باشد . انواع سیستم علائم عبارتند از :

  1. سيستم بلاك ثابت (Fixed Block)
  2. سيستم بلاك متحرك (Moving Block)
  3. سيستم كنترلي داخل كابين (Cab- Signaling)

ارسال نظر