مقالات

آشنایی با اصول واردات کالا و ترخیص آن

توسط بهمن 8, 1397 بدون نظر
آشنایی با اصول واردات کالا و ترخیص آنReviewed by Bariawbari on Jan 28Rating:

واردات کالا یکی از دغدغه های امروزی برخی از شرکت ها و یا افراد جامعه می باشد ، که این امر معمولا برای عرضه در بازار و یا استفاده فردی انجام می شود .اغلب افراد برای از شرکت های ترخیص کالا برای کار خود کمک می گیرند و گاهی خود کالا را وارد می کنند . در ادامه این مطلب اصول واردات و ترخیص کالا را برای شما عزیزان توضیح خواهیم داد .

واردات کالا

اصول واردات کالا

به طور کلی واردات کالا به اجناسی گفته می شود که برای فروش و یا مصرف سفارش داده می شوند و در کشور بعد از طی کردن مراحل اداری و گمرکی وارد بازار می شوند .واردات کالا در حقیقت عملی است که به وسیله آن کالایی وارد کشور شده و بعد از ترخیص از گمرک با قیمت مناسب در بازار به فروش می رسد . چنان چه تمایل دارید به صورت قانونی کالایی را وارد کشور کنید باید مراحل مختلفی چون ثبت اسناد واردات ، حق گمرک ، مالیات ، سود بازرگانی و .. را انجام دهید. واردات کالا به ورود اجناس ( خدمات ) از یک کشور به مرز گمرکی کشوری دیگر که در قبال آن ارز کشور مبدا و مقصد بین خریدار و فروشنده رد و بدل می شود ، گفته می شود. در بازرگانی انواع مختلفی واردات داریم که شامل واردات موقت ، قطعی ، مرجوعی و ترانزیت خارجی و داخلی .

اصول اولیه واردات شامل بازارشناسی و تحقیقات آن ، منبع یابی ، مذاکرات بازرگانی جهت خرید کالا از خارج کشور و واردات کالا ، ثبت واردات کالا در سیستم ثبت سفارش بازرگانی ، اخذ مجوزهای لازم جهت واردات کالا ، بیمه کالا ، استانداردهای اجباری و بازرسی کالا و …

در واردات علاوه بر مجوزهای لازم جهت ثبت سفارش بازرگانی، مجوز از سایر نهادهایی چون وزارت بهداشت ، سازمان استاندارد ، فرهنگ و ارشاد اسلامی برای واردات برخی از کالاها لازم می باشد .در این مرحله قبل از پرداخت هرگونه هزینه ای تحقیقات لازم را با شرکت های مشاوره ای ترخیص کالا انجام دهید .

بیمه کالاهای وارداتی در سه کلوز A،B،C انجام می شود . بازرسی کالا در زمان واردات و صادرات کالاها مشترک بوده زیرا خریداران و شرکت هایی که قصد وارد کردن کالایی را دارند در زمان تولید ، بسته بندی و ارسال آن حضور ندارند ، سازمانی معتبر مسئول کنترل و بررسی کالاهای ارسالی طبق استاندارد به صورت تخصصی عمل می کند .فرآیند بازرسی کالا به طور خلاصه به شرح زیر است :

  • بررسی اصالت فروشنده
  • بازرسی در زمان تولید
  • بررسی قبل از حمل کالا
  • کنترل قیمت کالا
  • بررسی استاندارد اجباری

روش های مختلف واردات کالا براساس قیمت کالا

واردات با ارز آزاد

واردات از محل ارز خریداری شده

واردات بدون ارز (واردات اقلام مجاز )

واردات بدون پرداخت ارز ( محل سرمایه گذاری خارجی که مورد تایید سازمان دارایی باشد )

 

حمل و نقل بین المللی کالا و خدمات آن

حمل و نقل بین المللی به روش جاده ای ، هوایی ، دریایی ، ریلی و با توجه به فاکتورهایی چون نوع کالا ، کشور مبدا و مقصد ، وزن کالا هزینه های مربوط به حمل و نقل بین المللی درنظر گرفته می شود.

ترخیص کالا از گمرک

ترخیص کالا بعد از واردات کالا به کشور انجام می شود . طبق قانون ، کالایی که قصد ورود به کشور را دارد باید از مسیرهای مجاز وارد کشور شود . گمرک در محلی واقع شده که مسیر مجاز عبور کالاست . ترخیص کالا در گمرک باید توسط نماینده خریدار و یا فروشنده انجام شود . به این نکته باید توجه داشته باشید که مهم ترین بخش برای ترخیص کالا از گمرک ، تعیین قیمت کالا می باشد که در همه گمرک مرزی کشور انجام می شود .تعیین ارزش کالا با کالای دیگر تفاوت دارد . جهت اطلاع کامل از واردات کالا در تمامی مراحل خصوصا ترخیص کالا می توانید از مشاوران متخصص در این زمینه کمک بگیرید تا در طول مسیر راهنمایی های لازم در مراحل مختلف ترخیص کالا برای شما داشته باشند .

ترخیص کالا برعهده فردی است باتجربه در زمینه واردات کالا و صادرات که دارای کارت بازرگانی می باشد و در شرکت های ترخیص کالا فعالیت دارد .چنان چه سفارش ترخیص کالا به شرکت هایی که در زمینه ترخیص کالا کارمی کنند، فرستاده شود ، این فرد مراحل ترخیص را با توجه به قوانین مخصوص آن کالا انجام می دهد . جهت کسب اطلاعات بیش تر در رابطه با فریت بار مسافری از سایر مطالب موجود در سایت بهره ببرید .