مقالات

قوانین فریت بار و حمل بار هوایی

توسط فروردین 6, 1398 بدون نظر
قوانین فریت بار و حمل بار هواییReviewed by Bariawbari on Mar 25Rating:

طبق قوانین فریت بار ، افرادی که بسته بندی محموله ها را انجام می دهند باید با تجربه و متخصص باشند تا در حین ارسال هوایی آسیبی به کالای مورد نظر شما وارد نشود . کاراتن هایی بسته بندی مخصوص فریت بار در سایزهای مختلفی موجود می باشند . همانطور که در مقالات قبل گفته شد برای بسته بندی کالاهای شکستنی از یونولیت ، نایلون های ضربه گیر ، کاغذهای مخصوص بسته بندی ، چسب فوم استفاده می کنند .

پس از انجام بسته بندی محموله مورد نظر را به گمرک فرودگاه تحویل داده ، سپس تشریفات گمرکی طبق قوانین فریت بار انجام خواهد شد . همانطور که می دانید کشورها و مقاصد زیادی برای ارسال بار وجود دارد ، بر همین اساس در این مطلب قوانین فریت بار و هزینه آن را مورد بررسی قرار داده ایم .

قوانین فریت بار

قوانین فریت بار و حمل بار هوایی

قوانین فریت بار متناسب با گمرک هر کشور متفاوت است . طبق قوانین فریت بار گمرک جمهوری اسلامی ایران ارسال لوازم منزل ، مبلمان ، لوازم شخصی ، مواد خوراکی جامد مانند خشکبار ، فرش ماشینی ، اشیاء شخصی قدیمی با اخذ مجوز از میراث فرهنگی ، فرش دست بافت با اخذ مجوزهای لازم و… به سایر کشور ها مجاز است .

مدارک لازم جهت ارسال بار هوایی مسافری

طبق قوانین فریت بار ارائه مدارک ذکر شده جهت ارسال بار هوایی به صورت مسافری الزامی است :

  • کپی پاسپورت فرستنده و گیرنده
  • آدرس کامل فرستنده و گیرنده
  • کپی کارت ملی فرستنده و گیرنده
  • شماره تلفن فرستنده و گیرنده
  • Zip code گیرنده
  • لیست بسته بندی کالا ( همراه با ابعاد بسته ها به سانتی متر )

طبق قوانین فریت بار ، حمل اشیای ذیل ممنوع است :

  1. چراغ قوه ، در صورتی که مقصد شما آمریکا می باشد ، وجود چراغ قوه در بار یا همراه شما ممنوع است .
  2. حمل مواد رادیو اکتیو برای تمام شرکت های فریت بار ، کارگو یا حمل بار هوایی ممنوع است .
  3. مواد شیمیایی خطرناک ( مواد سمی قابل انتشار )
  4. مواد قابل اشتعال ( به موادی گفته می شود که هنگام برخورد با آب یا اکسیژن آتش می گیرد . )
  5. حمل اسید و جیوه ، اسید و جیوه باعث خوردگی فلز می شوند .
  6. انواع گازهای سمی و غیرسمی
  7. آهنربا ، هر نوع ماده مغناطیسی دیگر
  8. لوله های پزشکی اکسیژن
  9. کیف هایی که دارای زنگ هشدار یا امنیتی می باشند . این کیف ها دارای باتری لیتیومی و قابل اشتعال هستند . به همین دلیل فریت بار این نوع کیف ها و مواد در هواپیمایی ایرلاینز ممنوع است .
  10. به طور کلی هر نوع محموله ای که برای حمل هوایی و ارسال بار خطر ساز باشد ، طبق قوانین فریت بار ممنوع است .

منظور از Dangerous goods چیست ؟                 

در شرکت های فریت بار و کارگو به محموله ای که بدون بسته بندی مناسب ارسال شود و موجب آسیب رسانی  برای فریت بار و حمل هوایی بار باشد Dangerous goods گفته می شود .

در صورتی که محموله مورد نظر در کشور مقصد آسیب دیده باشد ، چه باید کرد ؟

اگر گیرنده کالا متوجه خسارت واردشده بر کالا شود باید قبل از خروج بار از فرودگاه ، مشکل پیش آمده را به گمرک کشور مقصد گزارش دهد و در همان لحظه صورت جلسه انجام شود . در مراحل بعد می تواند جهت دریافت خسارت با همراه داشتن مدارک مورد نیاز و درخواست کتبی به دفتر هواپیمایی کشور مقصد مراجعه نماید .

نحوه محاسبه هزینه حمل فریت بار مسافری :

طبق قوانین فریت بار هزینه کالای ارسالی به وزن ، حجم کالا و تعرفه شرکت هواپیمایی حمل کننده و کشور مبداء و مقصد بستگی دارد .

طبق قوانین فریت بار هزینه حمل هوایی بار از وزن کم به زیاد به صورت نزولی متغیر می باشد . به عنوان مثال در وزن های 1000 ، 500 ، 300 ، 100 و 45 کیلوگرم نرخ حمل متفاوت می باشد .

توجه داشته باشید که علاوه بر هزینه ای که بابت وزن کالا دریافت می شود . هزینه صدور بارنامه ، مالیات بر ارزش افزوده و X-RAY باید پرداخت شود . این هزینه ها توسط تمامی شرکت هایی هواپیمایی دریافت شده و به صورت عمومی می باشد .

آیا هزینه دیگری در فرودگاه مبداء به جهت فریت بار باید پرداخت شود ؟

بله ، بابت خدماتی که توسط فرودگاه به شما ارائه داده می شود ، باید مبلغی را پرداخت کنید که در قبال آن رسید پرداخت به شما ارائه خواهد شد .

ارسال نظر