مقالات

درباره بازاریابی کالاهای صادراتی بیش تر بدانید!

توسط بهمن 8, 1397 بدون نظر
درباره بازاریابی کالاهای صادراتی بیش تر بدانید!Reviewed by Bariawbari on Jan 28Rating:

کالاهای صادراتی محصولات و خدماتی هستند که توسط تولید کنندگان به مشتری ها ارائه می شوند . برای صادرات کالا اولین مرحله، آشنایی کامل از بازار هدف می باشد .در بازاریابی کالاهای صادراتی نیاز بازار و راهکاری مناسب برای صادرات محصولات مطرح می شود .هدف از راهکار مناسب صادرات یعنی تصمیم گیری در مورد کالای انتخابی و قیمت و توزیع آن می باشد .بازاریابی کالای صادراتی مواردی چون بازار هدف ، وضعیت کلی بازار و قیمت و کانال توزیع را شامل می شود .

کالاهای صادراتی

بازاریابی کالاهای صادراتی

در بازاریابی کالاهای صادراتی باید تغییراتی جهت جلب توجه و جاذبه بیش تر محصولات از نظر مشتری صورت گیرد . این تغییرات در بسته بندی ، علایم تجاری کالا ، برچسب و خدمات پس از فروش کالا انجام می شود و روش های تبلیغاتی به گونه ای انجام شود تا رضایت مشتری را به همراه داشته باشد . در قیمت گذاری محصولات صادراتی ، هزینه های اضافی چون حمل و نقل ، بیمه ، عوارض گمرک ، کمیسیون و .. در نظر گرفته می شود . کالاهای صادراتی با توجه به شرایط گفته شده مجوزهای لازم را دریافت می کنند .

دسته بندی کالاهای صادراتی

کالاهای صادراتی با درنظر گرفتن مجوزهای لازم به 3 گروه کالاهای مشروط ، مجاز ، کالاهای ممنوع الصدور تقسیم می شوند. کالاهای مجاز منظور محصولاتی که طبق قوانین و ضوابط موجود صدور آن ها نیاز به کسب مجوز ندارد .قوانین و ضوابط موجود در کالای صادراتی شامل استاندارد ، گواهی بهداشت دامی و انسانی و گیاهی را داشته باشد و با رعایت این قوانین مجوزهای لازم صادر می شود .

کالاهای مشروط ،کالاهای صادراتی هستند که تنها با اخذ مجوز و موافقت از وزارتخانه مورد نظر پس از ابلاغ به گمرک برای صدور کالا توسط وزارت بازرگانی به مراجعه متقاضی برای گرفتن مجوز موردی نیازی نباشد ،گفته می شود .

به کالاهای صادراتی که به صورت قانونی صادرات آن ممنوع باشد را کالاهای ممنوع الصدور می باشد ،اما دولت با توجه به شرایط و زمان خاص با رعایت قوانین موجود می تواند صدور برخی از محصولات را ممنوع نماید .

انواع بسته بندی کالاهای صادراتی

بسته بندی کالاهای صادراتی به دو صورت انجام می شود . آن دسته از کالاهایی که در کانتینر قرار می گیرند بسته بندی به صورت پاکت ، بشکه ، جعبه های چوبی و صندوقی ، بسته بندی انعطاف پذیر ، محافظ های بادکنکی می باشد . آن دسته از کالاهایی که در کانتینر قرار نمی گیرند شامل لاستیک، سیم ، مواد فلزی ، لوله که با طناب های فلزی بسته بندی این کالاها انجام می شود .زغال سنگ ، انواع کود شیمیایی و .. کالاهایی هستند که به دسته بندی احتیاجی ندارند و به صورت فله حمل می شوند .

در بسته بندی کالاهایی که مسافت زیادی را باید طی کنند و از وسیله ای به وسیله دیگر جا به جا شوند با خطراتی چون آسیب رسیدن به کالا ، آتش سوزی ، لرزش و … رو به رو هستند . در نتیجه با بسته بندی مناسب کالاهای صادراتی می توانید از این خطرات کالا و محصولات صادراتی را محافظت کرد.بسته بندی کالاهایی که صادر می شوند باید دارای علایمی باشند که آن ها را از سایر کالاهای صادر شده جدا کند و قابل تشخیص شرکت کشتیرانی نیز باشد .

شرایط بسته بندی کالاهای صادراتی

بسته بندی صنعتی مهم و بزرگ برای محصولات صادراتی می باشد که معمولا از دو جهت کنترل و بررسی می شوند . تبلیغات و محافظت در کالاهایی که صادر می شوند اهمیت زیادی دارد .از لحاظ محافظت کالای بسته بندی شده باید با توجه به نوع جا به جایی ( فریت بار ) و تعداد دفعات آن و شرایط آب و هوایی و میزان طولانی بودن کانال توزیع کالا بسته بندی محکم تر و با هزینه بیش تری انجام شود .تبلیغات در بسته بندی محصولات به گونه ای است که مشتری را برای خرید کالا جذب می کند، انتخاب رنگ و طراحی مناسب در بسته بندی تاثیر زیادی در جذب مشتری به کالای مورد نظر دارد .

در بسته بندی کالاهای صادراتی توجه به فرهنگ ، سلیقه و قدرت خرید مردم در بازار تقاضا امری است ضروری که باید به آن توجه بسیاری شود . بسته بندی کالا باید به گونه ای طراحی شده باشد که مخاطب را از محتویات داخل آن آگاه کند . انتخاب رنگ و طراحی کالا باید به درستی انجام شود . بسته بندی باید با شرایط آب و هوایی کشور هماهنگ باشد و دسترسی و حمل کالا راحت انجام شود .

ارسال نظر