مقالات

بسته بندی کالای صادراتی با بسته بندی بازار داخلی چه تفاوتی دارند ؟

توسط بهمن 8, 1397 بدون نظر
بسته بندی کالای صادراتی با بسته بندی بازار داخلی چه تفاوتی دارند ؟Reviewed by Bariawbari on Jan 28Rating:

طراحی گرافیکی و اجرای آن بر روی بسته بندی محصولات می توانید علاوه بر معرفی کالا نقش بسزایی بر روی تبلیغات و بازاریابی محصول داشته باشد .بسته بندی به تنهایی می تواند نقش پوستر یا بروشور تبلیغاتی را داشته باشد،گاهی می تواند آنچنان جذاب باشد،خریداری که اطلاع کافی از محصول ندارد را ترغیب به خرید کند.در این مقاله می خواهیم تفاوت های موجود در بسته بندی کالاهای صادراتی و بسته بندی بازار داخلی را بررسی کنیم ، با ما همراه باشید .

بسته بندی کالای صادراتی

بسته بندی کالای صادراتی از زیر مجموعه های روش های بازاریابی و تبلیغاتی محصولات محسوب می شود که در کشور ما معنای بسته بندی کالا به طور مفهومی فراگیر نشده است .ایجاد نوآوری و خلاقیت بصری و گرافیکی در نحوه بسته بندی کالای صادراتی می تواند میان مصرف کننده و کالا رابطه ای را ایجاد کند .قیمت بسته بندی کالاهای صادراتی در صنایع غذایی حدود 10 تا 15 % از قیمت تمام شده کالا می باشد که این مقدار در ایران 35تا50% را شامل می شود .توجه نکردن به این موضوع باعث می شود که کالاهای صادراتی از ایران که اغلب به صورت فله ای می باشد با بسته بندی جدید در کشور مقصد صورت گیرد و قسمت اعظم ارزش افزوده این محصولات نصیب آن کشورها گردد .

بسته بندی کالاهای صادراتی

هدف از بسته بندی کالاهای صادراتی

هدف اصلی بسته بندی محصولات علاوه بر بازاریابی و ایجاد جذابیت ،حفاظت و نگهداری محصول تا زمانی که توسط مصرف کننده خریداری می شود .اما هدف اصلی بسته بندی کالاهای صادراتی خطرهایی که در زمان حمل و نقل ، توزیع و انبارکردن برای محصول اتفاق می افتد را به حداقل برساند. ضروتی که در بسته بندی کالاهای صادراتی وجود دارد شامل کمک به کاهش ضایعات ،خودکفایی ، اشتغال زایی ، ایجاد تنوع در تولید ،بازگشت ارزش افزوده و .. می باشد .

تفاوت بسته بندی کالاهای صادراتی با بازارهای داخلی

توجه به بازارهای مصرفی ، فرهنگ و سلیقه مردم و میزان قدرت خرید آن ها در بسته بندی کالاهای صادراتی اهمیت دارد و به آن توجه خاص می شود .در بازارهای پرتقاضا ، عرضه کنندگان کالاهای مشابهه توجه زیادی به ویژگی های بسته بندی کالا دارند ، افراد جهت جلوگیری از خارج شدن از بازار رقابت توجه کافی به این مسئله دارند. در سال های اخیر به بسته بندی کالاهای صادراتی غیرنفتی که اغلب به صورت فله ای و بدون بسته بندی مناسب به کشورهای دیگر ارسال می شود، توجه فراوانی می شود ، زیرا در گذشته کشورهای واسطه با بسته بندی مجدد، کالا را با قیمت بالاتر در بازارهای مصرف عرضه می کردند .

بسته بندی کالاهای صادراتی نسبت به بسته بندی کالاهای داخلی تفاوت زیادی دارد .این تفاوت ها به دلیل مسافت طولانی و احتمال فشار ، ضربه و تکان برای کالاهای صادراتی بیش تر از کالاهای داخلی است .احتمال فاسد شدن محصولات صادراتی به خاطر طولانی بودن حمل و نقل آن وجود دارد .بسته بندی کالای صادراتی معمولا با توجه به سلیقه و فرهنگ بازار هدف طراحی می شود .تفاوت زبان موجب می شود که برای عرضه محصولات صادراتی از نوشتارهایی با زبان بین المللی استفاده شود .

با توجه به تفاوت های مشخصی که بین بسته بندی کالاهای صادراتی و کالاهای داخلی گفته شد ، نکات مهم در زمان بسته بندی کالای صادراتی به شرح زیر می باشد :

طراحی بسته بندی کالاهایی که قرار است به کشور دیگر صادر شود بهتر است از مقاومت بیش تری دربرابر عوامل شیمیایی و فیزیکی ، شرایط آب و هوایی و .. برخوردار باشد .از لحاظ طراحی ، انتخاب رنگ و نقش مناسب در بسته بندی با توجه به سلیقه مردم کشور مورد نظر انجام شود .نام محصول یا شرکت تولید کننده ، معنی نامناسبی در کشور مورد هدف نداشته باشد .مقررات و قوانینی که برای بسته بندی محصولات وجود دارد باید به طور کامل انجام شود .مشخصات کامل محصول ، نشانی و کد شرکت و کشور بر روی محصول درج شده باشد .

در جمع بندی آخر به این نتیجه می رسیم که بسته بندی کیفیت محصول ، شناسنامه محصول ، فروشنده خاموش ، پیامی از سوی تولید کننده به خریدار می باشد .بسته بندی شکل نهایی محصولات می باشد که در صورتی که طراحی  مناسب و جذابی داشته باشد ، تاثیرفراوانی بر روی جلب مشتری خواهد داشت.امیدواریم با خواندن مقاله اطلاعات کافی در رابطه با بسته بندی کالاهای صادراتی فریت بار  کسب کرده باشید .

ارسال نظر