مقالات

آشنایی تشریفات گمرکی فریت بار هوایی

توسط فروردین 19, 1398 بدون نظر
آشنایی تشریفات گمرکی فریت بار هواییReviewed by Bariawbari on Apr 7Rating:

فرایند ارسال کالا و محموله های باری به سایر کشورها می تواند از طریق حمل زمینی ، هوایی و دریایی و ریلی صورت گیرد . برای صادرات هوایی کالا مجوزهای لازم از گمرک اخذ می شود .در این مقاله قصد داریم شما را با تشریفات گمرکی فریت بار هوایی بیش تر آشنا کنیم ، پس همراه ما باشید…

تشریفات گمرکی فریت بار هوایی

ابتدا لازم است مدارک و اسناد حمل محموله توسط نماینده قانونی یا شخص فرستنده تهیه شود و همراه با اظهارنامه در اختیار اداره گمرک قرار گیرد .مدارکی چون سیاهه خرید ، عدل بندی و کلیه مجوزهایی که برای ارسال محموله طبق قانون از سازمان های همجوار گمرک باید اخذ شود .منظور از اظهارنامه گمرکی ، اظهارات نماینده قانونی یا شخص فرستنده می باشد که مشخصات درج شده در آن باید با کالایی که به گمرک فرستاده می شود مطابقت داشته باشد ، در صورتی که مشخصات با اظهارنامه مطابقت نداشته باشد برای فرستنده کالا تبعات قانونی به همراه خواهد داشت .

تشریفات گمرکی فریت بار هوایی

برای تشریفات گمرکی فریت بار هوایی کالاها به دو گروه کالاهای تجاری که دارای ارزش اقتصادی بالایی هستند و بیش تر به منظور فروش صادر می شوند و دومین گروه کالاهایی که ارزش تجاری ندارند، ازجمله بار غیر همراه مسافر و و برای بازاریابی به کشورهای دیگر صادر می گردد طبقه بندی می شود . تقسیم بندی های صادرات کالا از آن جهت اهمیت پیدا می کند که برای تشریفات گمرکی فریت بار هوایی هر گروه از کالاها مسیر متفاوتی در گمرک دارند .

تشریفات گمرکی صادرات کالاهای تجاری به صورت هوایی به شرح زیر می باشد : ارسال کالا از درب شرکت ، کارگاه یا درب کارخانه به پایانه صادرات مستقر در گمرک . اخذ تخلیه بار . تخلیه محموله . توزین خودرو بعد از تخلیه محموله و دریافت قبض توزین از باسکول . تکمیل مدارک و اظهارنامه گمرکی و چاپ آن . تعیین مسیر گمرکی ( سبز ، زرد ، قرمز ) . منظور از مسیر سبز رنگ مراجعه به سرویس صدور مجوز برای صادرات می باشد . مسیر زرد و قرمز به منظور مراجعه به کارشناس جهت بررسی و ارزیابی و مطابقت دادن مشخصات محموله با اظهارات فرستنده و بعد از آن مراجعه به سرویس صدور مجوز صادرات . جهت صدور بارنامه و اخذ برچسب حمل کالا بایستی به آژانس های حمل و نقل هوایی مراجعه نمایید . در نهایت مراجعه به درب خروج برای اخذ مجوزات لازم و مراجعه به واحد حراست جهت بازرسی محموله و لیبلینگ کالای صادراتی می باشد .

تشریفات گمرکی فریت بار هوایی کالاهای غیر تجاری شامل اخذ موافقت جهت ورود خودرو ، تکمیل فرم کالای غیرتجاری ،ارزیابی و تخلیه محموله در گمرک ، چنان چه محموله بسته بندی مناسبی نداشته باشد بسته بندی محموله به درستی انجام می شود .توزین محموله و اخذ قبض توزین از واحد باسکول ، تکمیل اظهارنامه و چاپ آن ، اخذ امضا اظهارنامه ، مراجعه به رئیس بخش فریت برای اخذ مجوزهای صادرات ، مراجعه به آژانس های حمل و نقل برای صدور بارنامه ، مراجعه به واحد بازرسی و حراست برای X Ray محموله . لیبلینگ کالای غیرتجاری

محدودیت های حمل هوایی کالاهای خطرناک

محموله و کالاهای خطرناک به موادی گفته می شود که باعث به خطر انداختن سلامت مسافرین و هواپیما در زمان حمل هوایی می شود .تشریفات گمرکی فریت بار هوایی کالاهای خطرناک با توجه به دستورالعمل های سازمان های بین المللی هواپیمایی کشوری و انجمن شرکت های هواپیمایی انجام می شود . این کالاها باید در شرایط و ضوابط خاص و بین المللی فریت بار هوایی بسته بندی شوند . کیفیت و ساختار مطمئن بسته بندی جهت جلوگیری از آسیب در اثر فشار ، رطوبت و تغییرات دمایی انجام می گیرد . انجام تشریفات گمرکی فریت بار هوایی کالاهای وارداتی و صادراتی براساس قوانین گمرکی و آئین نامه اجرائی با تکمیل اظهارنامه گمرکی و تحویل آن به گمرک انجام می شود .

اظهارکننده وظیفه دارد اسناد و مدارک لازم را از جمله سیاهه خرید ، اسناد بانکی ، گواهی مبداء و سایر مجوزهای لازم را تهیه نماید .به تمامی کالاهایی که با اخذ مجوز گمرک کشور مبداء به خارج از کشور و یا برعکس توسط هواپیما جا به جا می شود واردات و صادرات هوایی می گویند .کالاهای صادراتی و دارداتی به سه دسته کالای مجاز ، مشروط ، ممنوع الصدور تقسیم می شود . برای کسب اطلاعات بیش تر در رابطه با فریت بار هوایی می توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید .