مقالات

بسته بندی و حمل هوایی کالاهای خطرناک

توسط بهمن 7, 1397 بدون نظر

حمل هوایی کالاهای خطرناک ، کالا و موادی هستند که خطرات زیادی برای سلامتی مسافران و ایمنی پرواز به وجود می آورند و با توجه به مقررات موجود بین المللی و کشوری دسته بندی می شوند . چنان چه اصول اولیه در حمل هوایی کالاهای خطرناک رعایت شود مشکلی برای فریت بار هوایی ایجاد نخواهد شد . برای اطلاع از نوع بسته بندی و چگونگی ارسال هوایی کالاهای خطرناک تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

اصول اولیه در حمل هوایی کالاهای خطرناک

کالاهای خطرناک با توجه به معیارهای تعیین شده توسط کارشنانس های سازمان ملل متحد دسته بندی می شوند . تعیین شماره کلاس و میزان خطرناک بودن کالاها در حمل هوایی کالای خطرناک برعهده فرستنده بار می باشد . برخی از کالاها به قدری خطرناک می باشند که حمل آن ها به وسیله هواپیما ممنوع بوده و برخی از کالاهای خطرناک را تنها می توان با هواپیما باری حمل کرد و برخی دیگر اجازه حمل از طریق هواپیما مسافربری را دارند . در هر صورت برای حمل هوایی کالاهای خطرناک محدودیت هایی وجود دارد .البته دولت و شرکت های هواپیمایی می توانند محدودیت های بیش تری را برای ارسال بار هوایی وضع کنند که به اصطلاح (variations) می گویند .

حمل هوایی کالاهای خطرناک

بسته بندی در حمل هوایی کالاهای خطرناک

در حمل هوایی کالاهای خطرناک نوع بسته بندی اهمیت ویژه ای دارد . حمل هوایی ویژگی های خاص خود را اعم از( تغییرات فشار ، دما ، لرزش ) دارد که در حمل زمینی مشاهده نمی شود . این خصوصیات می تواند بر روی بسته بندی کالا به هنگام حمل هوایی کالاهای خطرناک اثر بگذارد ،به همین دلیل هنگام ارسال بار از طریق هواپیما احتیاط شرط اول می باشد تا خطری هواپیما و مسافران و خدمه پرواز را تهدید نکند .

فرستنده کالا یک سری مسئولیت هایی دارد که اطلاع از تک تک آن ها برای امنیت بیش تر ارسال بار اهمیت دارد . فرستنده باید کالاهای خطرناکی را که ارسال آن ممنوع است به خوبی بشناسد .اطمینان داشته باشد که بسته بندی کالاهای خطرناک شرایط لازم را برای ارسال بار هوایی دارد. اقدامات لازم جهت فریت بار هوایی کالاهای خطرناک را به درستی انجام دهد .

شرکت هواپیمایی نیز این مسئولیت را دارد که هنگام پذیرش بار مسافران محموله ای که حاوی مواد و کالاهای خطرناک است مگر آن که طبق قوانین موجود در حمل هوایی کالاهای خطرناک آماده و شرایط لازم را داشته باشد .

کالاهای خطرناک بایستی در بسته بندی های باکیفیت قرارگیرند و امکان نشت از بسته ها وجود نداشته باشند . بسته بندی ها باید قابلیت تحمل شرایط حمل هوایی را اعم از تغییرات دما ، رطوبت و فشار و لرزش را داشته باشند .

محدودیت در حمل هوایی کالاهای خطرناک

برخی از کالاهای به اندازه ای خطرناک هستند که حمل آن ها از طریق هواپیما نیز امکان پذیر نمی باشد . کالاهای خطرناک ممنوعه شامل انواع مواد منفجره ، مواد شیمیایی ، رادیواکتیو ، سلاح گرم و .. می باشد . برای جلوگیری از ورود کالاهای خطرناک به داخل هواپیما معمولا تدابیر امنیتی بالایی از سوی پرسنل شرکت های هواپیمایی و بازرس های فرودگاه صورت می گیرد .همه ی کالاهای خطرناک به راحتی قابل تشخیص نمی باشند و همواره باید مراقبت های لازم را انجام داد تا تنها حمل هوایی کالاهای خطرناک که مجاز هستند توسط هواپیما حمل شوند .

علامت و برچسب گذاری کالاهای خطرناک

براساس مقررات موجود در فریت بار بسته های کالاهای خطرناک که مجوز ارسال هوایی را دارند باید توسط فرستنده کالاعلامت و برچسب گذاری شوند . بر روی بسته های ارسالی نام کالا و شماره (UN) و نام و آدرس فرد گیرند و فرستنده نوشته می شود . منظور از نماد UN که نماد بسته بندی سازمان ملل است ، بیانگر این است که بسته براساس سازمان ملل تولید ، طراحی و آزمایش شده است .

برچسب های بسته بندی کالا به دسته های برچسب خطر ، خدماتی تقسیم می شوند .برچسب های خطر  لوزی شکل بوده و نشان دهنده میزان خطر بسته ارسالی می باشد .بسته هایی که دارای خطر جانبی نیز می باشند علاوه بر برچسب خطر از برچسب های خطر ثانویه بر روی بسته استفاده می شود .بعضی از کالاهای خطرناک علاوه بر نصب برچسب های خطر نیاز دارند که برچسب های خدماتی بر روی آن ها نصب شوند چرا که این کالاها باید به روش های مخصوص بارگیری و حمل شوند .

مالیات بر ارث

ارسال نظر